RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Росія буде "бомбити Вороніж": Кремль не повинен мати жодних ілюзій

Слава Рабинович про Стратегію національної безпеки США

Слава Рабинович про Стратегію національної безпеки США Росія становить загрозу не тільки Україні, але і всьому світу Фото: EPA/UPG

Росія стоїть на порозі нової холодної війни зі США, яка закінчиться для режиму Володимира Путіна таким саме чином, як і холодна війна між СРСР і США. Таку думку висловив "Апострофу" російський блогер і фінансист Слава Рабинович, коментуючи нову Стратегію національної безпеки США, оприлюднену адміністрацією Дональда Трампа, і в якій РФ визнана загрозою для американської безпеки.

Такого роду стратегічні доктрини ґрунтуються на довгостроковому баченні національних інтересів Америки і загроз, які є у світі проти національних інтересів США. З такими документами працюють багато людей і велика кількість організацій, які вони представляють.

Я думаю, що фінальна версія документа сформульована не президентом Трампом, а є результатом колективної роботи великої кількості організацій і людей. А Трамп підписав її для путінського ОЗУ, яке вважає себе політичним керівництвом Росії, а насправді є нічим іншим, як організованим злочинним угрупованням, що захопило державу Росія.

Така доктрина США не повинна бути сюрпризом. За останні три з половиною роки Росія становить загрозу не тільки Україні, але і всьому світу. Вона являє собою загрозу реально всьому світу як у географічному аспекті, так і всьому світу в сенсі слова мир.

Росія веде гібридну війну, Росія веде гарячу війну. Через дії путінського ОЗУ, що представляє РФ, в Україні вбито понад 10 тисяч осіб і 2 мільйони людей стали біженцями. Росія приєднує собі, а іншими словами, анексує території. Це все загроза світу та різним країнам, серед яких присутні союзники США. Росія втручалася і продовжує втручатися в демократичні інститути і вибори в різних країнах світу, включаючи США. Це пряма атака на США, тому в путінського ОЗУ не повинно бути ніяких ілюзій, абсолютно ніяких здивувань з приводу того, що така доктрина США з'явилася.

Путінське ОЗУ, що представляє РФ, хотіло холодну війну, і воно її отримало. Але воно отримає і результат цієї холодної війни, який настане рано чи пізно. І це буде в тій чи іншій варіації повторення результату попередньої холодної війни. Той результат ми всі прекрасно пам'ятаємо, кому зараз 40-50 років (холодна війна завершилася розпадом СРСР, - "Апостроф").

Росія може бундючитися, тужитися і говорити все що завгодно, але це не має ніякого значення, нічого спільного з реальністю, тому що Росія являє собою менше 2% світового ВВП. Більше того, темпи зростання російської економіки або негативні, тобто рецесія, або нуль, або щось нижче одного відсотка. У всякому разі, навіть близько не наближаються навіть до середніх темпів зростання країн, що розвиваються. Відповідно, економіка Росії є відсталою. І це дуже плачевно закінчиться для жителів РФ, тому що таким чином настане глобальний крах.

Все, що відбувається за останні три з половиною роки, в будь-якому випадку, так чи інакше наближає кінець. І не потрібно бути навіть економістом, щоб розуміти, в яку бетонну стіну все це летить. І для багатьох бетонна стіна вже настала.

Якщо більше 50 відсотків населення РФ живе на 300 доларів або менше, заробляючи 10 доларів на день - це говорить про те, що більше половини населення РФ фактично не живе, а виживає.

На превеликий жаль для всього світу, в Росії є арсенал з ядерною зброєю. І це єдиний серйозний шантаж Кремля. Тільки цим ядерним арсеналом путінське ОЗУ може продовжувати шантажувати світ, в тому числі США, точно так само, як радянське ОЗУ шантажувало весь світ під час холодної війни.

Чим Росія відповість американцям? Путінське угруповання неодмінно "бомбитиме Вороніж", говорячи мовою соцмереж і хештегів. Швидше за все, можуть бути ухвалені відповідні програмні документи, заходи, санкції для того, щоб ще більше обмежити права російських громадян. Як це було у відповідь на прийняття "акту Магнітського", коли заборонили американцям усиновлення російських дітей, здебільшого хворих сиріт. Як це було із санкціями Заходу після анексії Криму, коли РФ ввела продуктове ембарго проти свого власного народу.

За ці три з половиною роки Росія звалилася в якусь африканську історію, де беруть в заручники людей серед власного населення і з ними роблять такі жахи, від яких у всього цивілізованого світу падають щелепи і волосся стає дибки.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію